Vandezande

Tim

Zonneboiler of warmtepomp?

U bent op zoek naar een ecologisch interessante oplossing die werkt op hernieuwbare energie? Dan neemt u zowel met een zonneboiler als met een warmtepomp een voordelige installatie in huis. Vandezande Tim kiest voor betaalbare kwaliteit en werkt met de gerenomeerde merken Weishaupt en Buderus, zodat u goed zit voor jaren. 

U vraagt zich waarschijnlijk af wat de verschillen zijn tussen deze twee boilers. Hieronder vindt u de voor- en nadelen van een zonneboiler en een warmtepomp terug. 

Bij een zonneboiler zal u rekening moeten houden met de onvermijdelijke plaatsing van zonnecollectoren (op uw dak). Enerzijds zorgt dit er voor het voordeel dat de warmte direct via de bron wordt opgenomen, anderzijds zullen leidingen moeten worden gelegd vanuit de plaats waar de zonneboiler zal worden geplaatst (naar het dak). 

Een warmtepomp valt heel wat simpeler te plaatsen, gezien geen leidingen moeten gelegd worden naar het dak. Daardoor moeten er geen kap- of breekwerken worden uitgevoerd. Maar hou rekening met het feit dat een warmtepomp altijd meer elektriciteit zal verbruiken dan een zonneboiler. En de energiefactuur dus een beetje minder laag zal zijn. 

Voor beide systemen kan een subsidie verkregen worden. 

Bent u van plan om een zonneboiler of warmtepomp te laten installeren? Wij bekijken elke situatie op maat zodat u steeds de meest voordelige oplossing geniet! Vandezande Tim is vooral actief in de wijde omgeving van Oud-Heverlee (Sint-Joris-Weert).